Dolby Vision ve třech verzích

Dolby Vision je pokročilý formát HDR (High Dynamic Range), který nabízí lepší kvalitu obrazu díky většímu rozsahu jasu a barevné hloubce.

 

Dolby Vision existuje ve třech hlavní verzí:

Základní Data Stream Dolby Vision:

  • Tento formát se používá pro digitální vysílání a streaming. Nabízí kombinaci HDR a SDR (Standard Dynamic Range) v jediném streamu, což umožňuje kompatibilitu se staršími televizory, které nepodporují HDR. Tato verze používá metadata, která jsou přizpůsobena scéně nebo dokonce každému snímku, aby se optimalizovala kvalita obrazu. Mnoho streamovacích služeb, jako jsou Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, a další, používá tato data pro svůj obsah. To jim umožňuje poskytovat obsah s vysokým dynamickým rozsahem pro zařízení, která podporují Dolby Vision, zatímco zajišťují, že obsah je stále přístupný pro uživatele s televizory nebo zařízeními, které DV nepodporují. Tento formát dat můžeme nalézt i u herních konzolí, kde videohry mohou používat tato data pro zajištění široké kompatibility a k lepšímu vizuálnímu zážitku.

Duální Data Stream Dolby Vision:

  • Tato verze je určena pro aplikace, kde je potřeba oddělený HDR a SDR stream. To umožňuje lepší kontrolu nad tím, jak jsou obsah a metadata přenášena a zpracována. Tato verze je často používána ve filmovém průmyslu a pro vysoce kvalitní streamingové služby. Nabízí tak flexibilitu, kde je potřeba zajistit kompatibilitu mezi různými formáty zobrazení. Tento formát dat je častěji spojován s profesionálním filmovým a televizním průmyslem a postprodukcí, kde je zapotřebí té nejvyšší možné kvality obrazu a získání určité flexibility v zobrazení na různých zařízeních.

Duální Vrstva UHD Disku Dolby Vision:

  • Tato verze Dolby Vision je speciálně navržena pro Ultra HD Blu-ray disky. UHD Blu-ray disky mají dvě vrstvy, kde jedna vrstva obsahuje HDR verzi a druhá vrstva obsahuje SDR verzi. Tento přístup zajišťuje nejvyšší možnou kvalitu obrazu a kompatibilitu s různými typy přehrávačů a televizorů. Díky možnostem velikosti UHD disku se nám nabízí využití většího množství dat a tím vyššího bitrate, než jak je to u streamingu, Celé toto vede pak k výrazně lepší kvalitě obrazu. Obraz obsahuje více detailů a působí více realističtěji. Tento formát používá výhradně metadata ve formátu FEL (Full Enhancement Layer), což znamená, že každý snímek nebo scéna může mít svá vlastní nastavení pro maximální jas a barvu, a informace pro 12bit data. 


Všechny tyto tři verze Dolby Vision zajišťují, že uživatelé dostanou tu nejlepší možnou kvalitu obrazu v závislosti na jejich zařízení a způsobu přehrávání daného obsahu. Dolby Vision se neustále vyvíjí, aby byl vždy v souladu s těmi nejnovějšími technologickými standardy a požadavky všech uživatelů.

Dolby Vision ve třech verzích

Přijedeme za Vámi

Napište nám nebo volejte.
Naše služby nabízíme na celém území Česka a Slovenska.

Přijedeme za Vámi.

  • +420 602 735 031
  • ( nick: Riddle )

Máte na nás dotaz?
Potřebujete poradit?

Pro optimální nastavení obrazu
používáme profesionální kalibrační technologie


X-Rite 1
Light Illusion 1
AUDIO-VISUAL TECHNOLOGY 1
FancyTV 1
Lumagen Inc. 1
Portrait Displays 1
Professional Video Alliance (PVA) 1
Klein Instruments corp. 1
Murideo SIX-G a SIX-A (4K UHD & HDR generátor a analyzátor signálu) 1
Jeti 1