Aurora Color Engine

S příchodem nových technologií je zapotřebí určitým způsobem posouvat nejen možnosti současného hardwaru, ale i její softwarovou část. Společnost Portrait v tomto roce dokončila zcela nový engine na zpracovávání barev pod názvem Aurora Color Engine. Díky jejich letitým zkušenostem a spoluprací z mnoha výrobci se jim podařilo udělat jeden z nejmodernějších nástrojů na kalibraci obrazu (SDR, HDR, atd), defakto vše co je a může být založené na 3D LUT technologii. Díky těmto inovacím můžeme eliminovat nejen pruhy, ale i posterizaci na obrazovce.

S touto technologií 3D LUT se můžeme setkat jak v oblasti profesionální techniky, tak i u LG obrazovek. Díky velmi úzké spolupráci se společností LG tak všechny modelové řady  (Alpha9 1. Generace a novější) získávají od roku 2018 plnou podporu tohoto zbrusu nového engine.


Jak moc je to jiné než předchozí technologie 3D LUT? Těžko říci, přijde mi spíš, že se tím řeší softwarové záplaty u obrazovek. Je to inovace jako každá jiná, do určité míry přináší zlepšení, ale její největší dopad to bude mít právě na ty obrazovky, kde se bude vyskytovat nějaký problém.

Aurora Color Engine

Přijedeme za Vámi

Napište nám nebo volejte.
Naše služby nabízíme na celém území Česka a Slovenska.

Přijedeme za Vámi.

  • +420 602 735 031
  • ( nick: Riddle )

Máte na nás dotaz?
Potřebujete poradit?

Pro optimální nastavení obrazu
používáme profesionální kalibrační technologie


X-Rite 1
Light Illusion 1
AUDIO-VISUAL TECHNOLOGY 1
FancyTV 1
Lumagen Inc. 1
Portrait Displays 1
Professional Video Alliance (PVA) 1
Klein Instruments corp. 1
Murideo SIX-G a SIX-A (4K UHD & HDR generátor a analyzátor signálu) 1
Jeti 1